I skogen kan allting hända.

En ängel har fötts

2014-09-21

Nu får han det hett om öronen Sankte Pär! Idag kom en ängel som gapar, skriker,drar av brakskitar, säger dä han tycker och svär värre än en börstspindel. Farfar har lämnat oss för att återförenas med alla sina gamla vänner och hundar.
På dagarna blir det helt säkert älgjakt i vargfria marker där uppe och på kvällarna kommer det garanterat snackas hundar med Davidsson, Rülker, Bromè, Arvidsson, Larsén och Lundin mf.
Tack för alla fantastiska minnen.
alla roliga jakter vi haft.
alla sena nätter vi va ute o letade hundar.
alla 1000-tals mil vi haft tillsammans runt hela norden.
all hemved vi huggit.
alla utskällningar jag fått.
alla utskällningar jag gett dig.

 

Har så mycke roliga o tokiga minnen av min farfar. 

Som när vi ute o högg hemved. Farfar i jeans o hally hansen. Riktskär det behövdes inte utan bara att kapa o springa åt det hållet trädet INTE ramlade åt. Farfar fick en stor gren i skallen o svimmade.

Eller när vi skulle upp till norrland. Uppstigning 03:30. farfar var ivrig iväg. Saken var ju den att jag fick köra. Han la sig och sov och att jag bara var 14 år.

Eller när vi skulle lägga en pressening på skorstenen i stugan. Farfar kom upp på taket men vågade inte gå ner. Farfar skrek. Jag skrattade.

Eller när jag o Lars gick mä hunn tillsamman o kom fram till farfar där det smullit. efter mycket om o men hitta vi ko. Vomsköten o låg jävligt till. Jag börjar ta ur. Då säger gubben!! "-Jag tror ja sköt en kalv mä, den tar du o jag ur Lars"  Tack farfar för det.

Eller när farfar stod i utställningsringen och en hund bet farfar i tasken. Farfar drog fram pesen o kikade hur det gick. Domaren frågade -"hur gick det Birger´?"

-HUR DET GICK? HAN SER JU FAN UT SOM EN LERGÖK!

Jag har historier till en hel bok tror jag. Ska försöka skriva ner lite episoder som inträffat under åren.

jag är så gott som uppvuxen hos farmor o farfar. Och vi fick en väldigt tight relation. Jag minns när man låg uppe på övervåningen med en troccadero vakade räv. när farfar kom upp på möran satt jag i fönstret o sov. Jävlar va han skrattade.

Nu rinner tårarna igen. Vila i frid farfar min älskade vän! 

Antal kommentarer: 2

2014-09-22 10:13:39 - Martina Hansson

Vad fint skrivet. Mina tankar finns hos er alla. Finns inga ord för tröst men din farfar är älskad, saknad och kommer aldrig bli glömd.
Kram på er! Du gör ett fantastiskt bra jobb tillsammans med din familj och era hundar. MVH Martina

2014-12-03 19:03:23 - Jonny Kvist

Fick aldrig äran att jaga med Birger, men under min gymnasietid i Filipstad var jag inneboende hos Bertil och Brita Bäckman. Bertil och Birger(eller "Puttrick" som Bertil sa)var gamla jaktkamrater och trätobröder. På det viset fick jag möjlighet att träffa denna mycket speciella legend och uppleva hans speciella humor och fallenhet att utsätta andra för "practikal jokes" Sista gången vi språkades vid var i Gåsborn på Kerstin och Håkan Karlstens bröllop, vilket just nu känns som hundra år sedan.
Beklagar sorgen och lycka till med att föra farfars "hundarv" vidare! MVH Kvistens pöjk frå Skäfthöjda
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)