I skogen kan allting hända.

Uppdatering

2010-11-15

Jag har inte hunnit med att uppdatera dagboken under veckan men kan börja med att tala om att efter förra helgens bravader så drog jag på mig en kraftig förkylning och feber. Så onsdagens gästjakt fick utebli. Satt i skogsmaskin och snorade istället. Tordagen var det gästjakt för det var sista dagen för mig denna säsong, så då bet jag ihop.

Lördagen tillbringades i skördaren, inarbetning av nästa fredag då jag och Madde drar upp med Nicke och Carro till Sundsvall för att jaga älg.

Söndan drog vi upp te Hagfors för att jaga älg. Var sugen på ett område som vi inte jagat något på sen gästjakten. Tomas åkte för att spåra av..... Ja då... Vargspår överallt.

Bara lägga om taktik. Släppte Bill och det blev stånd 400 meter från mig som stog direkt. Var inne på ståndet i en timme och kunde bara se en ko. Då fick hon en vindpust av mig och flyttade sig 200 meter. Det var en sturi e som bara stog still, men till slut gjorde hon en rusning mot Bill,då drog ja te. Det resulterade i en "Gravendal 5 etta". Men det blev stopp 100 meter bort så jag kunde skjuta ihjäl henne.

Farsan gick en sväng mä Tryggen men det ville inte stå någonting.

Vi tog ett "sista" för också. Och som vanligt med detta "sista fös" blir det väldigt sent. I sista skjutljuset lyckades jag skjuta en tjur för Bill på stånd. Så med två älgar i skogen och kolsvart var det bara att dra på sig pannlampor och börja köra älg. Klockan 10 kom jag innanför dörren. Då skulle hunner ha mat, kläder tvättas, bössa rengöras och matlåda för möradan fixas. SEN blev det bädden=)

 

Ko för Bill

Kossan för Bill

Bill och Husse

Snyggingen, Älgarna och Jag.

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)